EDGC 2018 Croatia
Toplice Sveti Martin
August 15-19, 2018
by Lagoda Disc Golf
EDGC 2018 Croatia
Toplice Sveti Martin
August 15-19, 2018
by Lagoda Disc Golf

Prošla prvenstva

Europsko disc golf prvenstvo održava se od 1997. godine, a natjecanje se odvija u različitim kategorijama.


1997. godine prvenstvo se održalo u Stockholmu u Švedskoj, a pobjednik u MPO kategoriji bio je Svante Eriksson iz Švedske, pobjednica u FPO kategoriji Regina Olnils iz Švedske, dok je među juniorima bio najbolji Jasper Lundmark, također iz Švedske.

1999. godine prvenstvo je održano u Gstaadu u Švicarskoj. Pobjednik u MPO kategoriji bio je Christian Sandström iz Švedske, u FPO ponovno je najbolja bila Regina Olnils iz Švedske, a u kategoriji MPM najbolji je bio Paul Francz iz Švicarske.

2001. godine u Oslu u Norveškoj u MPO kategoriji pobijedio je Jesper Lundmark iz Švedske, u FPO kategoriji slavila je Birgitta Lagerholm iz Švedske, u MPM najbolja je bila Ilkka Tamminen iz Finske, a u kategoriji MPG slavio je Mike Ocon iz Nizozemske.
Rezultati prvenstva mogu se naći na PDGA stranici.

2003. godine u Beaminsteru u Engleskoj Espen Mokkelgjerd iz Norveške pobijedio je u MPO kategoriji, dok je u FPO najbolja bila Birgitta Lagerholm iz Švedske. U MPM kategoriji pobjedu je odnio Derek Robins iz Engleske, u MPG Viro Schneider iz Njemačke, a Johannes Högberg iz Švedske bio je najbolji junior.

2005. godine prvenstvo je održano u Tempareu u Finskoj. Šveđani su slavili u 3 kategorije i to u MPO Markus Källstrom, u FPO Niloofar Mosavar Rahmani, a Hans Tegeback najbolji je bio u MPM. Charlie Mead iz Engleske pobijedio je u MPG kategoriji, a Joonas Kuitunen iz Finske bio je najbolji u kategoriji Junior.

2007. godine u Maillenu u Belgiji ponovno su Šveđani slavili u 3 kategorije. U MPO Christian Sandström, u FPO Birgitta Lagerholm i u MPM Christer Kohler. U kategoriji MPG najbolji je bio Charlie Mead iz Engleske, a kao najbolji junior pokazao se Marcus Raberg iz Finske.

2008. godine igalo se u Söhnstettenu u Njemačkoj. Pobjednik u MPO bio je Ville Piippo iz Finske, u FPO ponovno kao najbolja pokazala se Birgitta Lagerholm iz Švedske, u MPM slavio je Dan Johansson iz Švedske, u MPG Paul Francz iz Švicarske, u MPS Bob Mohl iz Francuske, dok je Oscar Stenfelt iz Švedske bio najbolji u kategoriji Junior.

2010. u Pas-de-Calais u Francskoj slavili su Šveđani Jesper Lundmark u MPO i Camilla Jernberg u FPO, Marco Lehousse iz Belgije u MPM, Paul Francz iz Švicarske u MPG, Bob Mohl iz Francuske u MPS te Seppo Paju iz Finske u Junior.

2012. godine u Colchester u Engleskoj najbolji u MPO bio je Simon Lizotte iz Njemačke, Šveđanka Ragna Bygde bila je najbolja u FPO, Švicarac Stephan Müller slavio je u MPM, Englez Derek Robins u MPG, Finac Markku Tohni u MPS, dok je Nijemac Sven Rippel bio najbolji junior.

2014. godine u Genevi u Švicarskoj proslavili su se Finci. I to Seppo Paju u MPO, Jenni Eskelinen u FPO, Ville Piippo u MPM te Markku Tohni u MPS. U MPG najbolji je bio Španjolac Carlos Rio, a Marvin Tetzel iz Njemačke bio je najbolji u kategoriji Junior.

2016. godine u Ouluu u Finskoj ponovno su se proslavili Finci i to Leo Piironen u MPO, Eveliina Salonen u FPO, Kari Vesala u MPG, Väinö Mäkelä u Junior kategoriji, dok su Šveđani bili najbolji u MPM i to Anders Swärd te u MPS i to Olle Samuelsson. U kategoriji FPM najbolja je bila Švicarka Karin Rubin.