Dobrodošli

Dobro došli na stranice Europskog prvenstva u disc golfu koje će se održati od 15. do 19. kolovoza 2018. godine u Toplicama Sveti Martin u Hrvatskoj. Ovo će biti 12. Europsko prvenstvo, a po prvi puta će se održati u nekoj od država Južne ili Istočne Europe čime će, nadamo se, započeti i značajniji razvoj disc golfa u ovim dijelovima našeg kontinenta.

Organizator prvenstva je Europska Disc Golf Federacija, a izvršni organizator je tvrtka Lagoda Disc Golf sa partnerima – Hrvatskim Flying Disc Savezom, Međimurskom županijom, Općinom Sveti Martin na Muri te resortom LifeClass Terme Sveti Martin.

Na prvenstvu će sudjelovati 200 igračica i igrača koji će se natjecati u osam spolom i dobi odvojenih kategorija. Poziv na sudjelovanje dobiti će disc golferi iz 29 država, a 200 slobodnih mjesta među državama će se podijeliti prema tablici kreiranoj ovisno o broju aktivnih igrača članova svjetskog udruženja PDGA. Finska – igračima najbrojnija država dobiti će tako 26 mjesta, Švedska, Estonija i Norveška po 12 te dalje redom do Ukrajine, Luksemburga, Portugala, Irske i Srbije sa po jednim predstavnikom.

Organizatori iz tvrtke Lagoda Disc Golf se od 2012. godine profesionalno bave razvojem disc golfa te organizacijom turnira, a za ovu prigodu će se maksimalno potruditi da 12. Europsko prvenstvo bude organizirano na najvišem nivou kako iz konteksta profesionalnog sporta, tako i u formi kvalitetnog i sadržajnog događanja koje će, obogaćeno popratnim sadržajima, privući i brojne disc golf navijače u Hrvatsku kako bi bodrili svoje favorite, ali i uživali godišnjem odmoru u prekrasnoj oazi resorta, igrali disc golf na drugim terenima te upoznali Hrvatsku gostoljubivost, kulturu, prirodu i gastronomiju.